kétszárnyú tokosztott nyíló/bukó-nyíló műanyag ablak

Nézet:
Sorrend:

Kétszárnyú tokosztott műanyag ablak működése

A raktáron lévő kétszárnyú ablak középen fix osztóval rendelkezik. A két szárny egyike nyílik, a másik szárny pedig bukik és nyílik is. Ha mindkét szárnyat kinyitjuk a fix osztó középen a helyén marad.

Mikor válasszak kétszárnyú ablakot?

Kétszárnyas ablak jó választás akkor ha az ablaknyílás túl széles és nem szeretnénk ha az ablakszárny kinyitott állapotban nagyon benyúljon a helyiségbe akkor megosszuk. Az osztás nagyobb választási lehetőséget ad a későbbi áryákolók felszerelésére is.

Váltószárnyas vagy tokosztott ablakot?

Több szempont szerint kell kiválasztanunk a helyes típust. Ha már a nyílásszélesség miatt eldöntöttük, hogy kétszárnyas legyen a nyílászárónk akkor meg kell néznünk, hogy van-e igényünk arra, hogy a két ablakszárny kinyitása után ne maradjon osztóborda bent középen, hanem elegáns módon a teljes ablaknyílás szabadon maradjon. De van egy praktikussági szempont is ami a tokosztott verzió mellett dönt. Ha redőnyt vagy szúnyoghálót is szeretnék tenni az ablakra akkor a tokosztott változat jobb megoldás mert van a redőny lefutósínnek és a szúnyogháló keretnek is helye középen és bár a váltószárnyas változatban is megoldható az árnyékolás vagy a rovarvédelem de komplikáltabb és költségesebb formában.

Kétszárnyú ablak árak

A kétszárnyú műanyag ablakok ára a többi nyitásmódú ablakhoz képest kicsit drágább, de szélesebb méretekben is elérhető. Standard raktár műanyag ablakink közül a kétszárnyú tokosztott nyílászáró összehasonlítva a váltószárnyas stulp ablakokkal az osztott verzió valamivel olcsóbb de nem sokkal. A költségeken lehet tovább takarékoskodni, ha két egymás melletti bukó-nyíló ablak összesorolása helyett kétszárnyú ablakot választunk.