kétszárnyú nyíló/bukó-nyíló fa erkélyajtó

Nézet:
Sorrend:

Erkélyajtó kijárat a szabadba

A ház az erkélyajtón keresztül kapcsolódik a kerthez, a teraszhoz és végső soron a külső természethez. Szerepe az is, hogy kellő mennyiségű természetes fényt jutasson be a nappaliszoba vagy az étkező terébe. Ezért kellően nyitottnak, nagyméretűnek  és jó szigetelőnek kell lennie.

Kétszárnyú a praktikus megoldás

A szükséges méretet az egyszárnyú változaton túl a kétszárnyú ajtóval tudjuk elérni. Ha ettől is nagyobb szabad falnyílásunk van akkor jöhet szóba a fix oldalvilágító is, amit a nyíló erkélyajtóhoz tudunk hozzásorolni.

Hőszigetelés az üvegen keresztül

A keret szigetelése a fának köszönhetően jő, a megfelelő légzárást a gumitömítés szolgáltatja. Az üveg nagyobb felülete miatt a jó hőszigetelést a többrétegű hőszigetelő üveg és az argongáz töltés biztosítja.

Huzatzár jól jön ha kint tartózkodunk a teraszon

Ha az erkélyajtót kívülről be akarjuk csukni, akkor célszerű huzatzárat és behúzófület kérnünk az ajtóhoz. Ez a kis rugós szerkezet biztosítja a nyílószárnyat, hogy az a becsukás után is csukott állapotban a helyén maradjon amíg újra vissza nem megyünk a belső térbe.

Kedvező árú megoldás a nyíló/bukónyíló változat

A költséghatékonysága miatt a nyíló /bukónyíló nyitásmód a legnépszerűbb. Itt mindkét szárny tud nyílni és az egyik (amelyiken a belső kilincs van) tud bukni is. Ez hasznos funkció a lakásunk átszellőztetéséhez. Ha nagyobb méretű bútort szeretnénk az erkélyajtón keresztül bevinni akkor mindkét szárny nyitható és ennek köszönhetően nagyméretű szabad nyílás áll rendelkezésünkre.