kétszárnyú nyíló/bukó-nyíló műanyag erkélyajtó

Nézet:
Sorrend:

Kétszárnyú műanyag erkélyajtók működése

Az ajtók befelé nyíló váltószárnyas változatban kaphatók. Van egy főszárnya amelyiken van a belső kilincs és van egy mellékszárnya aminek falcba szerelt alsó és felső retesze van. A főszárny kinyitása után a reteszek kioldásával lehet a mellékszárnyat is kinyitni. A főszárny vízhatlan és szigetelt záródását a stulpba rögzített gumitömítés szolgálja. A kétszárnyú műanyag erkélyajtó nyitásiránya a főszárny belülről nézve elfoglalt helye határozza meg. Ha a főszárny balra van akkor az ajtó balos, ha jobbra akkor pedig jobbos. Nyáron rovarvédelemre javasolt a toló- vagy a hajtogatott plisszéé típusú szúnyoghálók használata.

A teraszajtó akkor jó ha jó nagy

A kordivat azt diktálja, hogy minél nagyobb felülettel nyissuk meg a külső zöld felé a házat. Erre egy gazdaságos és könnyen elérhető megoldás a kétszárnyú teraszajtó. Fix üvegezésű sorolt oldalelemekkel kombinálva elegánsabb üvegfalak hozhatók létre. Kedvelt erkélyajtó típus télikerteknél is, az üvegezett "doboz" esetén akár több oldalra is be lehet tenni hogy megfelelő szellőző kereszthuzat legyen. 

Kétszárnyú legyen vagy bukó-toló?

Ha nagy felületet szeretnénk megnyitni a kert felé akkor szóba jön még a kétszárnyú nyíló ajtó mellett  a bukó-toló vagy emelő-toló ajtóverziók is. Az eleganciája miatt az emelőtoló most a favorit, de a buko-toló is nagy népszerűségnek örvend. A kétszárnyú ajtók mellett szól a nagyobb szabad átjáró felület és a sokkal kedvezőbb ára.

A kétszárnyú ajtó árak magukért beszélnek

Az ajtó árai lényegesen olcsóbbak mintha külön két egyszárnyú ajtóval számolnánk. Mellette szól az is, hogy a két szárny lehetővé teszi a terasz szabadabb megközelíthetőségét, építészeti érdemei a nagy nyílásnak köszönhetően jók. Terasz felé a nagy üvegezett felületet tovább növelhetjük fix üvegezésű ablakok mellésorolásával akár mindkét oldalára is.