új faablak árak kétrétegű-üveggel Ug=1.1 W/m2K

 

Új fa ablak és erkélyajtó

Ha szeretne egy jól szigetelt de természetes megoldást nyílászárójának és mindezt kedvező áron, akkor válassza ezt a natúr felületű fenyőfából készülő faablakot. Raktárról rendelhető méretek változatos méretlépcsőkben és nyíló, bukó, bukónyíló nyitásmódokkal állnak rendelkezésre, de tartunk raktáron kétszárnyú középenfelnyíló ablakot és erkélyajtót is.

A fa nyílászáró kialakítása

A fa tokszerkezet 68 mm beépítési mélységű Euro falcos ablakszerkezet. Egyszeres EPDM gumitömítés szolgálja a jó hő és hangcsillapítást. Üvegezése kétrétegű nemesgázzal töltött hőszigetelő üveg. Vasalata megbízhatóan szolgálja az ablak hosszútávú működtetését. Erkélyajtajaink tokküszöbbel készülnek, opcióként külső huzatzár is kérhető bele.

A borovi fenyő faablak felülete

Raktár nyílászáróink mindíg natúr fa felületűek, tehát nincsenek felületkezelve. A borovi fenyő hibamentes hossztoldott és rétegragasztott szép fa felületet nyújt. A rétegragasztott technológia kiküszöböli a fa esetleges jövőbeni vetemedését. Az ablak további felületkezelést igényel festéssel vagy lazúrozással.

Raktárablak és erkélyajtó nyitásmódok

bukó

egyszerű és parktikus nyitást tesz lehetővé, a szárnyat az alsó zsanérok mentén kibuktatjuk és biztosítjuk a helyiség szellőzését. Takarításhoz a szárny könnyen kiakasztható. Ez a legkedvezőbb árú nyitásmód.

bukó-nyíló

A legkedveltebb nyitásmód mivel a szellőztető bukó állás mellett a kilincs vízszintes állásba állításával nyitható is a szerkezet és a teljes ablaknyílás szabad lesz.

kétszárnyú váltószárnyas nyíló/ bukó-nyíló

Szélesebb nyílászárószerkezeteknél használatos nyitásmód. A két szárny fixen beépített osztó nélkül stulppal csatlakozik egymáshoz. A egyik szárny nyílik, a másik bukik és nyílik is. Választható melyik lesz a bukó-nyíló szárny, mert a kilincs is arra kerül hiszen ez lesz az elsődleges ablakszárny.

fix üvegezésű

A tokba beépítik a hőszigeteléő üvegezést, nem tud nyílni és bukni sem. Olcsó és abban az esetben elegendő megoldás, ha csak fényt kell egy belsőtérbe juttatnunk, vagy a kilátást kell valahonnan biztosítani.

Árak összehasonlítása

Az alapanyag miatt az új faablakok általában drágábbak mint a standard új műanyag ablakok. Mégis elérhető áron hozzá lehet jutni ezekhez a nyílászárókhoz. A költségeken lehet spórolni ha jól válasszuk. meg a nyitásmódokat, és a drágább kétszárnyú változatot vagy a bukó-nyíló ablakokat csak oda építjük be ahová feltétlenül szükséges. Erkélyajtóknál csökenthetjük az árat egy szép nagy fix oldalelemmel is. A fix vagy bukó ablakkal illetve okos sorolt szerkezetekkel a bekerülési költséget le lehet okosan faragni. A festést pedig meg lehet házilag is oldani, csak a festék árát kell hozzászámolni. A munkánkért cserébe viszont egy szép, természetes felületet kapunk. 

Raktárkészlet méretek

Igyekszünik minél szélesebb méretskálát tartani raktárkészleten. A szokásos 30 cm-es méretlépcsők mellett nálunk megtalálja a köztes méreteket is, például a 75 cm, 105 cm vagy 135 cm méreteket is. A megadott éretek névleges méretek, tehát a tokkülméret tőlük 2-2 cm-el kisebb az elhelyezési hézag biztosítása miatt.