KIFUTÓ műanyagablak kétrétegű-üveggel Ug=1.1 W/m2K


Ajánló

Ez az ablakunk egy kifutó típus, elérhető a raktárkészlet erejéig. Ajánljuk ezt a műanyag ablakot és erkélyajtót lakó- iroda- és egyéb pl. ipari vagy raktár célú ingatlanok olcsó és mégis tartós nyílászárójának. Normál vagy közepes igénybevétel esetén kedvező árú megoldás ha nem akar sokat költeni de mégis fontos a jó szigetelés. Raktárról rendelhető méretek változatos méretlépcsőkben és nyitásmódokkal állnak rendelkezésre, hogy megtalálja az Ön igényeinek legmegfelelőbb ablakot.

Öt vagy hatkamrás ablakszerkezet

A fehér színű műanyag ablak 70 vagy 80mm széles öt vagy hat légkamrás, dupla EPDM anyagú gumitömített PVC profillal. Kétrétegű hőszigetelő üveg Argon gáz töltéssel és alumínium távtartóval. Vasalata a megbízható német Winkhaus ablakvasalat. Beálítása és az ablak vagy erkélyajtó utólagos beszabályozása több ponton könnyen lehetséges. A zárfogadók standard és biztonsági zárfogadók. A helyiségek friss levegővel való ellátására a bukó-nyíló szerkezetekbe beépített résszellőző funkció alaptartozék. A kinyitott ablakszárny kibuktatását megakadályozandó a vasalatba hibás működtetést gátló szerkezet kerül beépítésre. Az erkélyajtónál a tokküszöb és külső huzatzár csappantyúval alaptartozék.

Nyitásmódok

bukó

A legegyszerűbb és legolcsóbban elérhető nyitásmód és kiválóan alkalmas a szellőztetésre. Takarításhoz az ablakszárny a bukó olló vasalatban található kis rugós szerkezet segítségével könnyen kiakasztható és a szárny lefordítható.

bukó-nyíló

Egyszárnyas ablak, a nyitásirányának megfelelően tud nyílni ha a kilincset vízszintes állásba forgatjuk, de a kilincs függőleges állásánál ki ia lehetbuktatni a szellőztetés biztosítására.

kétszárnyú váltószárnyas nyíló/ bukó-nyíló

Nincs a tokban fix osztó, a két szárny egymáshoz egy tokütközővel csatlakozik (stulp) ennek megfelelően a két szárny kinyitása után egyben egy szabad nyílást kapunk. Raktáron ezt a fajta nyílászárót nem tartjuk.

kétszárnyú tokosztós nyíló /bukó-nyíló

A tokban függőlegesen középre egy fix osztóborda kerül beépítésre. A raktáron tartott ablakinknál a két szárny közül az egyik nyíló a másik bukó nyíló vasalattal ellátott.

fix üvegezésű

Az ablak üvege a tokba fixen kerül beépítésre, nem tartalmaz szárnyat és vasalatot sem.

Új ablak-erkélyajtó méretek raktáron

Magyar szabvány szerinti 60 cm 90 cm 120 cm 150 cm 180 cm szélesség mellett köztes méretekben is kapható a raktárkészletünk erejéig. Kedveltek a köztes méretekben a 75 cm 105 cm 135 cm és 165 cm is. Erkélyajtónál a szokásos 210 cm magassággal és 90 cm, 105 cm egyszárnyú, illetve 150 cm kétszárnyú szélességgel kell számolni. A névleges méretek a kialakítandó falnyílás méretei, tartalmazzák a műanyag nyílászáró méretén felül az elhelyezési hézagot is. A rendelkezésre álló tokkülméreteket tokszélesítőkkel és tokmagasítóval tovább lehet növelni. Használható tokszélesítő/ tokmagasító méretek 3-5-6-8-9-10 cm.